Női cégépítők a csúcson

Nem kérdés, hogy a nők vannak olyan jó cégvezetők, mint a férfiak. Magyarországon évről évre egyre növekszik a nők által vezetett sikeres vállalkozások száma, és több nemzetközi kutatás is bizonyította, hogy azok a cégek nyereségesebben működnek, amelyeknek a vezetésében vegyesen vannak férfiak és nők. 

Mindezek ellenére, ha odamegyünk az utcán valakihez, és megkérjük, hogy írjon le egy cégvezetőt, a legtöbben egy férfit képzelnek el. A társadalomban még élénken él az a szerepfelfogás, miszerint a férfi dolga a családfenntartás, a nő pedig a háztartással és a gyerekekkel foglalkozik. Ez a felállás ritkábban enged meg olyan mélységű elköteleződést a nőknek, mint amit egy cégvezetői szerepkör igényel. Ezt bizonyítja, hogy a MiniCRM magyar ügyfeleinek mindössze 17,7%-a, a román ügyfeleinek pedig 25,8%-a rendelkezik női cégvezetővel. 

Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nők nemcsak kiváló stratégák, de talpraesettek és céltudatosak is. Ráadásul az erősségük a szaktudás, empátia és szorgalom, amelyek egy egy cég menedzselése során kifejezetten előnyt jelenthetnek. Képességekből tehát nincs hiány, amit az is remekül szemléltet, hogy az Opten adatai szerint meredeken emelkedik hazánkban az egymilliárd forintos éves árbevételt meghaladó nők által alapított vállalkozások száma. 

A sikeres vállalkozó benned is megvan

Senki sem születik úgy, hogy a kisujjában van egy vállalkozás irányítása. A jó hír azonban az, hogy a cégépítés tanulható, és vannak olyan könnyen elsajátítható módszerek, melyekkel magabiztosabban veheted az akadályokat. Ezekről fog beszélgetni Egerszegi Krisztián, a MiniCRM tulajdonosa és a Cégépítők alapítója Forray Nikivel a Női Vállalkozók Napján. 

Az eseményen elárulják, miként lehet egy nő sikeres egy férfiasnak tartott szakmában. Szót ejtenek majd arról, hogyan lehet ilyen körülmények között érvényesülni, milyen tudásra van ehhez szükség, illetve Niki megosztja a közönséggel, hogy mik egy nő legjobb tippjei a cégépítéshez. Az előadáson szóba kerül a mesterséges intelligencia is, ami felforgatja a cégépítés klasszikus módszereit és lehetőséget ad bármelyik női vállalkozónak, hogy szintet lépjen a vállalatirányítás terén.

Ha további inspirációra vágysz, és érdekel, hogy más vállalkozók hogyan jutottak a csúcsra, akkor hallgass bele a Cégépítők podcastbe! Megismerheted a best-practiceket, a stratégiákat, illetve tippeket kaphatsz a különböző kihívások leküzdésére is. 

Podcast link: https://www.youtube.com/watch?v=fl6iEGGFxkM

CRM – Hogy arra fókuszálhass, ami igazán fontos

Jól vezetni egy céget, hogy az stabil és eredményes legyen, értéket teremtsen és ne eméssze fel az életünket – ez az igazi kihívás! Különösen, ha az ember cégvezető és édesanya egy személyben. Egy CRM rendszer segíthet, hogy önjáróvá tedd a vállalkozásod, és a folyamatos tűzoltás helyett az igazán fontos dolgokra fókuszálhass: a cégépítésre és a szeretteiddel töltött időre.  

A MiniCRM ügyfélkapcsolat-kezelő szoftver összefogja a céget, időt szabadít fel neked és átláthatóvá teszi a működést. Végre minden fontos információ egy helyre kerül, így nem kell többé Excelből, e-mailekből és SMS-ekből összeollózni, hogy kinek milyen feladata van, miben maradtatok egy ügyféllel és mi a következő lépés. Az ingyenesen kipróbálható MiniCRM emellett számos unalmas és monoton feladatot automatikusan képes elvégezni, például kiküldi a sablonleveket, összeállítja a riportokat és elkészíti a számlákat.